zomeravondtocht in Aalsmeer               10km                7 juli 2010

Met 2 introducees de eerste zomeravondtocht van het seizoen weer eens gewandeld. Een van de dames hield zich al enthousiast aanbevolen voor de volgende tocht op 11 augustus.

Het liep eerst weer richting Kudelstaart. Aan het begin van de Herenweg stond een hondje vernijnig te blaffen, daar trokken wij ons niets van aan want hij zat toch veilig achter het raam. In een voortuin stonden een paar, van takken gevlochten zeehonden, met een oranje bril en pet, maar even op de foto gezet waarna een bergeend uit de struiken kwam om ook gekiekt te worden.Tegen de muur van ‘t fort Kudelstaart was het een drukte van belang. Er zaten, zo te zien aan de groene bepakking, heel veel militairen van het mooie weer te genieten. Aan het rand van de Westeinderplassen begint toch heus een ware boulevard te ontstaan; jammer dat die nog zo kort is. Zie ik daar toch een Aalscholver met wijd gespreidde vleugels op een paal zitten. Hoop ik dat ie stil blijft zitten voor de foto blijkt het een gietijzeren excemplaar te zijn! Iets verderop gaven, fietsende bestuursleden, aan dat we het routeblaadje vooral niet moesten lezen i.v.m.fouten. Geen punt, we volgden sowieso de pijlen op de weg.

Zwanenbloemen langs de slootkant gezien (beschermde bloemsoort) en nog terug gelopen voor een schilderstuk tegen een muur van een schuurtje, voorstellende 2 mannen gezellig keuvelend op een bankje naast een seringenboompje. Net 3 dementionaal.

Hierna het Corrie Vonkpad gevolgd, waar we onder een bruggetje een zwanenpaar, met een (wel heel laat geboren) zwanenkuiken zagen. Hier in de buurt ook een Amaliaboom ontdekt . Net als in Hoofddorp, geplant na de geboorte van onze kroonprinses in 2003.

Aan de Bilderdammerweg langs een info bord gegaan van het landscheidingspad. ( Dat is ook een heel mooie route om te wandelen.)Aan diezelfde weg stond een heer in zijn tuin bij een vijver met manneke pis. Ik vroeg of die geen oranje hempie moest. Zei de man” mijn vissen hebben die kleur al’.

Na een liggend standbeeld van een zielig veulen, achterlangs de Kudelstaartse kerk om gewandeld om weer richting Aalsmeer te gaan.Heel verrassend was het om daarna door een nieuwe wijk te komen. We liepen over de Zonnedauwlaan en de Zwanenbloemweg. Het was er nog wat kaaltjes maar zag er wel al heel leuk uit. Aan de Mijnsherenweg zat een echtpaar in een eigen slootje aan een steigertje voor hun huis te vissen. Hoe idylisch!

Weer terug bij Racketsport te Aalsmeer was inmiddels de wedstrijd Duitsland-Spanje begonnen. Spanje scoorde netjes pas 1-0 toen ik het thuis kon bekijken. Dus zondag gaat de WK finale tussen Spanje en Nederland! Wat verrassend. Duitsland mag nog strijden om de 3e plek met Uruquay a.s. zaterdag. Zal ze wel tegenvallen.

Lenie van Leeuwen.