Avond 4 daagse te Hoofddorp.                               7-8-9-10 juni 2010

Weer ( net als vorig jaar) geholpen (door zoveel vrijwilligers) met het goed verlopen van dit evenement.
Wegwijzer en klaar-over gespeeld met Jozien. De eerste avond,door pax en tolenburg, met ook Erwin erbij stonden we aan de Maria Tesselschadestraat voor de oversteek naar het Sportpark waar alleen de 10 km lopers langs kwamen. Wij vonden het dan ook niet noemenswaardig druk en konden erna nog zelf de 10 km verder uitlopen. Erwin heeft nog een goede daad kunnen verrichten door een jongen terug te brengen naar de 5 km route. Hij had de splitsing niet gezien en was zo bij ons terecht gekomen. Stralend weer was het deze avond, wat we niet van de daarop volgende avonden konden zeggen.

Hoewel;de tweede dag voorspelde het niet veel goeds met de middag maar hebben we uiteindelijk alleen (om 18.00 u) een bui gekregen onder het wandelen naar de Ark te Overbos; alwaar we toen de 5 km lopers stonden te helpen oversteken, de 10km lopers maken nog een ommetje door het Haarlemmermeerse bos. Daar was het heel wat meer aanpoten geblazen voor ons , er leek wel geen einde te komen aan de rijen ouders , leraren en kinderen. Even na achten kwam Erik Jan langsfietsen om te vertellen dat het weer gebeurd was, op een paar achterblijvers na waar we niet op hoefden te wachten. Het was al te laat om nog de 10 km te doen voor onszelf dus hebben we de 5 km maar uit gelopen naar de Klippenholm.

Op woensdag de 9 e juni, als de route richting het oude dorp gaat, stonden Jozien en ik bij de allereerste splitsing niet anders dan constant te roepen dat de 5 km lopers naar rechts moesten en de 10 naar links. Natuurlijk heb je altijd goochemerds die vooraf zo nodig afsnijden moeten er later achter komend dat ze op de verkeerde route zitten. Of ze komen terug lopen en zeggen doodleuk dat ze niets gehoord hebben, terwijl ik net zo liep te brullen als Holle Bolle Gijs in de Efteling. Om ca 18.30u was de meute voorbij en konden wij zelf aan de 10 km afstand beginnen. Halverwege afgebroken en meegelopen met een groep die de kortste weg terug opzocht omdat het niet te doen was met deze regenbui. De op straat gekrijtte pijlen waren inmiddels ook al weg geregend. Bij de finish lagen een paar kinderen in een plas te zwemmen en binnen moest er voortdurend gedweild worden.

De vierde avond, donderdag de 10 juni, viel er slechts één klein buitje, maar na die regenbui van gisteren stelde dit niks voor. Deze avond liepen we door een ander deel van Toolenburg. De 10 km lopers moesten nog een extra rondje afleggen om de Toolenburgerplas heen. Hebben ze mooi kunnen zien dat er wel 2 restaurants zijn tegenwoordig. ( Lieveling en Long Island.) Het was nog drukker dan anders omdat de laatste avond ook nog andere familie leden mee lopen voor de gezelligheid. Op het grasveld bij de Klippenholm stond een muziekband te spelen. Alles weer goed verlopen en met bijna 2900 inschrijvingen was het weer een geslaagde avond vierdaagse.

Lenie en Tiny.