Prinsenbeek 20 februari 2010

Snerttocht
Met 50 personen en een grote bus naar Prinsenbeek.
Het was weer de eerste tocht van 2010 en dat was goed gegokt met de slechte wegen en het winterse weer.
Met het zonnetje gingen we op weg om 10.30 uur, maar bij Rotterdam hadden we een oponthoud van een uur daar er een ongeluk was geweest waarbij er 5 auto’s waren betrokken want onze leden kunnen goed tellen. Het was denken we wel ernstig geweest want de trauma helikopter ging net weg. En dan is het meestal niet zo best.
Je ziet wel veel in de bus zo zag ik op een lantaarnpaal een ooievaar staan en op de zelfde plek toen we terug kwamen vloog die in de lucht. Ik dacht dat niemand hem had gezien op de heenweg maar de chauffeur had hem of haar ook gezien. Dat was voor mij de bevestiging dat ik niet gedroomd had.
Uiteindelijk kwamen we bij het startbureau aan wat erg klein bleek te zijn daar ze een stuk van de vloer hadden schoongemaakt en gepolijst waardoor men er niet mocht lopen, lekker handig als er een wandeltocht is die dan ook nog erg druk was.
We konden na ontvangst van een bon voor de soep voor of na de wandeling op pad. Het was een parcours met mooie huizen, af en toe een stukje blubber bos alwaar je moest uitkijken dat men niet viel maar het was wel een mooi bos alhoewel de een het wel mooi vond en de ander niet maar dat is natuurlijk wel persoonlijk.
Het was op de kaart ook een groter bos terwijl de route maar door een klein gedeelte ging. Maar het kon misschien niet anders.
Het weer was lekker met de zon die ze best deed en toch al warm is, maar de wind was erg koud zeker als er een donkere wolk voor de zon kwam.
We zouden om 15.30 uur weer in de bus stappen maar de 15 kilometer lopers waren toen net binnen en zaten aan de snert dus werd het een kwartiertje later.
Na een goede rit waarbij het wel erg druk op de weg was kwamen we weer allemaal veilig en heel in Aalsmeer aan na een heerlijke middag.

Wandelgroeten Ina O