St. Nicolaastocht te Aalsmeer 28 november 2009

Het was baggerweer dit keer. Wat een verschil met vorige week toen het net voorjaar leek.
Als de A.W.V.dat nu eens kon plannen! Ik ben bang dat er heel wat speculaaspopjes over gebleven zijn bij de starttafel.
Maar goed,ik had afgesproken met Elly om vandaag te wandelen en daar houd ik me dan aan. Toen ik bij de Racketsport binnenkwam had zij zich al opgegeven voor de 25 km. Dat vond ik iets te optimistisch. Dus hebben we er maar 15 km van gemaakt.
De regenjas aangedaan en het fototoestel weer opgeborgen alvorens van start te gaan.
De tocht liep richting Kudelstaart, via de Mijnsherenweg en ging bij Madame Curie weer achter de kerk langs.
Één dame terug gefloten die rechtdoor ging i.p.v. rechtsaf. De pijlen waren namelijk al weggeregend op de Mijnsherenweg.
Mijn blaadje was intussen ook al doorweekt. (natuurlijk vergeten om een plastic hoesje mee te nemen, zoals gewoonlijk)
Over de Kudelstaartseweg teruglopend zagen wij dat het Dorpshuis open was. Er bleek een Crea. Beurs te zijn. We besloten er naar binnen te gaan om op te drogen en voor een bakkie troost.Op de verwarming, bij de buitendeur, mijn routebeschrijving ook maar te drogen gehangen.
We moesten wel 2.50 euro entreegeld betalen bij een meneer die zich nog moest installeren. Dat vonden we wel een beetje flauw van hem. Hij zag toch wel dat we wandelaars waren en geen beurs bezoekers!?
Die zien er toch niet uit als verzopen katjes?
Daarom dan ook maar langs de stands gegaan en wat foto’s genomen . (beetje waar voor je geld,niet?)
Waarachtig , de weergoden waren ons na dit bezoek beter gezind. Het was droog geworden. Het fototoestel kon ook buiten weer in de aanslag. Terug in Aalsmeer nog even gedwaald in de Hornmeer. (bij de Fuutlaan). Daarna ging het allemaal soepeltjes. De pijlen waren bijgewerkt, constateerden wij!
Vanaf Aalsmeer Zuid ,via de Oosteinderweg en de Lijnbaan , ging het richting dorpscentrum. O.a. het oude pandje, in de Zijdstraat, van juwelier KOEK, op de foto gezet. Grappig, die naam. Vroeger zat er écht een banketbakker in, die was beroemd om zijn “handgemaakte”, mergpijpjes,meen ik me te herinneren.
Aan de andere kant van de straat, wilde een kleine jongen, met een houten brandweerauto , die daar voor een speelgoedwinkel stond ,wegrijden. Maar werd, door zijn oplettende moeder tegengehouden.
Bij de” vernieuwde “, bakkerij Vooges,stond ter versiering bij de ingang, een zgn. oude bakkerskar. Door het slechte weer was het er erg rustig.
We hadden nog gehoopt een glimp van de Sint op te vangen, maar die vond het vast ook te bar allemaal. Maar bij de Racketsport (finish) stond wel een lief zwart Pietje op tafel en er lag een speculaaspopje op ons te wachten als beloning.
Bedankt A.W.V. Aalsmeer.

Lenie van Leeuwen.