Lexmond 21 november 2009

Zaterdag 21 november met de bus naar Lexmond.
Om half 11 vertrekken we met 1 grote bus, ruimte voor 64 personen, richting Lexmond.
We verwelkomen 3 nieuwe leden die van plan zijn om regelmatig met de bus mee te gaan.
Het is niet zo ver en ook niet druk op de weg dus om half 12 kan iedereen van start gaan. Gelijk bij de eerste bocht staat al een bijzonder beeld. Een man die met een kruik een vrouw nat staat te gieten, aan de achterkant zit ook nog een vrouw met een plant in haar handen.
Via het fietspad lopen we naar het Merwedekanaal, dat steken we over via de Zwaanskuikenbrug. Langs deze weg staan allemaal mooie oude en nieuwe boerderijen. We zien bij een van de huizen een paard in de tuin, loopt gewoon los. Wel zijn er kinderen een ander paard aan het borstelen.
Bij de splitsing met de 10 km is een eetcafe, ít Trefpunt, daar nemen we een kleine pauze en drinken er een lekker kopje koffie. Dan opweg naar de wagenrust.
Onderweg zien we dat de jagers bezig zijn het kerstdiner te schieten. Sommige wandelaars hebben de fazanten echt uit de lucht geschoten zien worden. Dat hebben wij gemist.
De wagenrust bevindt zich bij de R.J. van Herk brug. Deze meneer was tot 2000 voorzitter van de landinrichting. Hier leveren we onze consumptiebon in en rusten nog weer even. Volgens de routebeschrijving moeten we nog ruim 5 km dus weer snel verder. Langs de Hoekmolen ook hier zijn de jagers present.
De molen wordt gerestaureerd zodat ook deze molen voor het nageslacht bewaard blijft. We lopen weer richting de Zwaanskuikenbrug en steken het kanaal weer over. Maar gaan nu rechtdoor terug naar het startgebouw.
Voor ons gevoel was de laatste 5 km wel iets minder. Als iedereen er weer is gaan we weer in de bus en zijn we om kwart over 4 weer in Aalsmeer. Het was een heerlijke dag om te wandelen, 15 graden!
Leek wel voorjaar.

Jolanda.