Soest 17 oktober 2009

Bustocht Soest op 17 oktober
Het zou een mooie dag worden maar we waren nog niet vertrokken toen we al twee flinke buien over ons heen hadden gekregen waarbij voor al de wind hard aantrok en dus waren we even flink nat terwijl de meeste leden waren weggevlucht onder de bomen of in het zwembad.
Wanneer de bus op tijd was geweest dan was dat niet gebeurd maar die moest een flink stuk omrijden in verband met wegwerkzaamheden en kwam dus veel later dan gepland, de chauffeur had er meer dan een uur over gedaan.
Hij ging via Amstelveen naar de grote weg en toen naar Soest omdat de provinciale weg naar Hilversum ook al vol stond ter hoogte van Vinkeveen maar op de snelweg kregen we ook te maken met file maar dat was gelukkig niet zo lang en de tweede file konden we net voor de afslag Soest gedag zeggen en daar hadden we geen last van.
Zo kwam het dat we pas tegen twaalf uur arriveerde op het parkeerterrein in de nabijheid van het startlokaal maar toen konden we ook snel aan de gang.
Het was een prachtig parcours door de bossen en rondom een grote zandvlakte waar de jongeren onder ons eens lekker tegenop konden klimmen. Nu hebben we niet veel jongeren in de vereniging maar toch heeft menigeen dat gedaan om vooral van het uitzicht te genieten.
Al snel hadden we de kiosk bereikt alwaar men met nieuwbouw bezig is in de vorm van een grote blokhut en tegen de kerst moet het geheel al klaar zijn en kan je ook binnen zitten om te genieten van een kop koffie of broodje metů..
Nu moet dat nog buiten gebeuren hetgeen in de winter en als het regent nu niet echt prettig zit.
Het was een mooie wandeling met veel bos en ook al veel herfstkleuren in het bos, het lijkt wel of in dat gebied de herfst al verder is dan bij ons in de buurt.
Iedereen was op tijd weer terug en tegen vier uur werd de bus opgezocht en konden we op huis aan waarbij de chauffeur dezelfde weg koos als op de heenweg.
Het was toch nog een prachtige dag geworden met regelmatig zon en regen hebben wij niet meer gehad al was het af en toe wel even dreigend.
Tegen de klok van vijf uur waren we weer in Aalsmeer en hebben genoten van een fijne dag met bijna weer eens een bus vol, houden zo

Henk Ostendorf