Breda 26 september 2009

Het is een “lange” bustocht, dat betekend om half 8 vertrekken bij het zwembad in Aalsmeer.
Vandaag geen beschikking over de auto en voor 9 uur rijd er nog geen bus vanuit Wilnis richting Uithoorn, dat betekend dus fietsen. Om half 7 stap ik op de fiets, licht aan want het is nog donker!
Ook is het mistig dus best wel frisjes. Ik zie het onderweg licht worden, het is ook nog lekker rustig op de weg.
Iedereen is op tijd aanwezig dus kunnen we vertrekken. Met anderhalf uur zijn we in het startlokaal alwaar we hartelijk ontvangen worden door de organiserende club WIEGO. Volgend jaar hebben ze vast een jubileumtocht, dan bestaan ze namelijk 45 jaar!
De 30 km lopers krijgen een bon mee voor gratis koffie of thee, de rest moet het onderweg zelf kopen. En daar is genoeg gelegenheid voor.
Wij gaan voor de 25 km. Eerst door de bebouwde kom en dan richting bos. Het Mastbos geheten. De zon schijnt ondertussen weer uitbundig, maar in het bos is het nog wat fris.
De bomen hebben nog genoeg blad en het was vannacht behoorlijk afgekoeld. Maar door het lopen krijgen we het al snel warm genoeg.
Na 8 km houden we een koffie pauze bij de plaatselijke atletiek vereniging. Het is hier bere druk, er is een wedstrijd aan de gang.
De koffie smaakt goed. Even verderop staat de stand van WIEGO met de koffie en thee voor de 30 en 40 km lopers. De route brengt ons al slingerend bij de volgende rust “Dennenlucht” hier treffen we nog meer wandelaars van de AWV.
De 4 andere dames die de 25 km lopen zitten lekker aan een kopje soep. Een van de dames heeft een pleister op haar wang, gestruikeld over een boomwortel. Wang en bril stuk. Gelukkig kan ze wel verder lopen.
Ook wij vervolgen de route. Nog een paar eikels geraapt voor m’n “herfsttafereel” er liggen er genoeg. Ook tamme kastanje’s maar die stekels zitten zo lastig in je broekzak dus die laat ik liggen.
De route brengt ons langs de Galderse Heide. Is geen schrijffout! Er zitten hier en daar nog wat bloemetjes aan. Hier loopt het ook wat zwaarder, lekker los zand. Volgens ons gewoon het ruiterpad.
Het laatste stuk komen we langs de Grote Hoeve van Bouvigne van Staatsbosbeheer. Een mooi landhuis/kasteeltje met een eigen kapelletje. Hier is het behoorlijk druk met wandelaars, niet alleen van de uitgezette tocht, maar ook gezinnetjes enzo.
We moeten nog over het plein met die gezellige terrasjes en kunnen het niet laten om nog even wat te drinken zo in het zonnetje.
Bij het afmelden krijg ik te horen dat de medailles worden nagestuurd, ze hadden niet gerekend op zoveel deelnemers, bijna 500! Om half 4 zit iedereen weer in de bus en gaan we terug naar Aalsmeer. Het inschrijven voor de volgende bustocht gebeurt deze keer in de bus, ook zij zaten nog zo lekker op het terras in de zon!
Het is behoorlijk druk op de weg maar toch zijn we om 5 uur weer bij het zwembad. De fiets staat er nog dus stap ik weer op en rijd nog 15 km naar huis. Nog steeds lekker in het zonnetje!

Jolanda.