Gennep 12 september 2009

12 september 2009 naar Gennep
Op deze dag gaan we wandelen in Limburg hetgeen een bustocht oplevert van ongeveer 2 uur. Normaal gesproken gaan we deze tocht met zeker 80 leden maar deze keer is dat wat minder en komen we uit op 62 deelnemers.
Wat daarvan de oorzaak is weten we natuurlijk niet, het zal niet de crisis zijn maar misschien zijn er nog veel mensen met vakantie of hebben ze andere dingen te doen of misschien hebben ze tegenwoordig wel teveel en komen ze niet meer aan de wandelclub toe.
We hadden daardoor maar een bus voor in totaal 65 personen maar die was dan wel erg lang maar de chauffeur had er geen enkele moeite mee en reed alsof het een personenauto was.
De rit ging prima en we waren tegen half een in Gennep zodat de wandelaars op de 15 km toch nog van start konden gaan alhoewel om 12 .00 uur de start was gesloten.
De bus had een ruime plek gevonden maar daarvoor moesten we wel 500 meter extra lopen naar de start terwijl vooral het parcours van de 5 km toch al veel te lang was.
Het buurthuis “Van Ons” werd toch gevonden en daar werd de koffie snel ingetapt zodat iedereen toch snel kon vertrekken met eerst wat straatjes om tenslotte te beginnen aan het Hezeland.
Een lange weg, eerst klinkers maar daarna een grindweg/zandweg door een bosrijke omgeving om tenslotte terecht te komen in het park Heyderbos waar een ommetje was van nog eens 1.5 km over het terrein van het park alwaar men ook kon rusten.
Dit stukje heb ik overgeslagen maar men vond het wel leuk en ik heb gehoord dat er ook nog mensen met een huifkar zijn mee geweest .
De tien en vijftien kilometer ging verder en er was een flinke heuvel in het parcours waarbij de stijging behoorlijk was maar de afdaling was erg eng en daar ging een lid van ons ook nog behoorlijk onderuit en ze had erg veel pijn in haar knie.
Om vier uur namen we afscheid van de Augustinustocht met deze persoon op de medaille en in het boekje maar er was verder helaas geen plaatje bijgevoegd.
Op naar Wijchen naar hotel Umberto alwaar een eenvoudige broodmaaltijd werd gebruikt die overigens voortreffelijk smaakte. Wie te kort is gekomen , eigen schuld want er was genoeg en men vulde steeds bij en koffie ,thee of melk was steeds aanwezig.
Om even over zes zaten we allemaal weer in de bus en werd de terugweg aanvaard via een andere weg als de heenweg want de chauffeur wilde ons alle rivieren laten zien en de Rijn hadden we nog gemist dus moesten we wel anders terugrijden.
We hadden ze dus allemaal gehad maar toen we in Aalsmeer aankwamen tegen acht uur kwam hij tot de ontdekking dat we de Linge hadden gemist. Komt nog wel een keer maar we hadden toch een fijne dag gehad en iedereen heeft genoten.

Henk Ostendorf