Grave 20 juni 2009

Lange bustocht naar Grave op zaterdag 20 juni.
We vertrekken met 19 mensen verdeeld over 50 zitplaatsen, dat is riant zitten! Tiny en ondergetekende zitten deze keer voor in de bus, zowel Joke en Krijn als Henk en Ina zijn verhinderd vandaag.
Daniel vind het erg spannend, die mag naast zijn moeder zitten. En hij ziet alles. De chauffeur praat wat met ons en kijkt even achterom, Daniel tikt hem gelijk op de vingers: Je moet wel voor je kijken anders maak je een botsing! Als je het maar weet.
Na een voorspoedige rit zijn we rond kwart over 9 bij het startgebouw. We zijn te gast bij WandelSportVereniging D.E.W. Escharen voor de Raamdal wandeltocht.
Nadat iedereen ingeschreven is en koffie gedronken heeft gaan we op pad. De bepijling is Rood=rechtsaf, Geel=linksaf, Wit=rechtdoor. Ik kan er vandaag niet zo goed mee overweg, 2 keer heb ik iets over het hoofd gezien maar uiteindelijk zijn we toch weer op de goede route terecht gekomen en hebben we een leuke wandeling gemaakt.
We lopen veel door de polder waar de aardappelen in bloei staan, het mais begint ook al te groeien. Een stukje over het terrein van boerderij Lievendael tussen de schapen door. Ook is hier een boomgaardje met aan de bomen bordjes welke fruitsoort het is. Handig.
De rust die bij ons in de route zit is bij een van de leden thuis in de garage, heerlijk achter in de tuin en lekker in het zonnetje genieten we van een kopje koffie.
Dit weekend zijn de luchtmachtdagen in Volkel, hier vlakbij. En dat hebben we gemerkt. Zon grote zware helikopter met een auto eronder vliegt voorbij met nog 2 andere helikopters erachteraan. En wel 14 straaljagers vliegen in groepen rondjes boven ons hoofd, wat een herrie maken die dingen en wat gaan ze hard!
Het laatste stuk gaat door een parkje langs het water en dan zijn we alweer aan het eind van de route.
De vereniging is niet eens zo groot, 45 leden, maar heeft wel een mooi eigen clubgebouw. Ze delen het met de tussenschoolse opvang en het Rode Kruis zodat ze niet alle kosten zelf hoeven te dragen. Zo hoef je nooit op zoek naar een startlokaal.
Rond 3 uur is iedereen weer terug en kunnen we weer vertrekken richting Aalsmeer. De terugreis verloopt iets anders dan gepland, er wordt geadviseerd om via de A15 en de A27 naar Utrecht te rijden vanwege het werk aan de weg. Dat doet onze chauffeur, maar alsnog zijn we voor 5 uur weer op de parkeerplaats bij de Waterlelie.
En is er weer een eind gekomen aan een bustocht,de volgende bustocht is op 12 september. Maar eerst hebben we nog de zomeravondtochten in Juli en Augustus. Iedereen een fijne vakantie en tot ziens op een van onze volgende tochten.

Jolanda