Vaassen 16 mei 2009

In het kroondomein op zaterdag 16 mei 2009.
De wandeling op 16 mei ging door de kroondomeinen vanuit Vaassen.
Ook op het parcours stond “wandelen door Veluws verleden in het kroondomein ” maar ik loop maar 5 kilometer en dus heb ik maar vier rechte wegen gezien met veel weilanden maar geen bossen.
Nu heet dat gebied misschien ook Kroondomein maar ik had me iets anders voorgesteld en wel veel bossen met zandpaden, heidevelden, misschien wat fietspaden maar geen rechte wegen waar ook nog eens veel autoverkeer was.
Wanneer je zo over die wegen liep zou je niet zeggen dat nog geen veertien dagen eerder in Apeldoorn een grote ramp was gebeurd daar de automobilisten in Vaassen dat kennelijk alweer vergeten waren gezien de snelheid die soms werd aangehouden.
Toch kregen we nog bos hoor want helemaal aan het eind moesten we via een bospaadje van ongeveer 100 meter naar het eindpunt.
Daar smaakte het pilsje en de kroket overigens als vanouds, de nieuwe apparatuur werkte goed.
Jaren geleden was die stuk en hadden ze voor de verandering ballen gehakt, wel warm maar je kon er ook mee tennissen.
We waren met 36 personen aanwezig en de langere afstanden hebben wel wat bos gezien en zijn dus wel in de Kroondomeinen geweest al vond men het jammer dat de het uitzicht naar het wild wel op het parcours was aangegeven maar niet in het bos op de desbetreffende plek.
Hier en daar was het ook al wat modderig maar het was nog geen glijen en men kon er aardig omheen lopen.
Tegen de klok van drie uur kwamen de eerste 10 en 15 km lopers weer binnen en konden we op tijd weer naar de bus voor de rit naar huis hetgeen ongeveer anderhalf uur in beslag nam zodat we even over vijf weer thuis waren.
Al met al toch wel een fijne middag gehad met redelijk weer, die twee spatten zijn we alweer vergeten, zo af en toe het zonnetje maar om even lekker te zitten moest je wel naar een bankje in de luwte want de wind was weer vrij sterk deze middag.
Volgende week dezelfde weg naar Heino, maar dan iets verder door rijden.

Tot ziens Henk Ostendorf