's Heerenberg 4 april 2009

Uitgaansdag 4 April verrassingstocht

Na een klein oponthoud konden we op pad. Ze waren benieuwd waar we naar toe gingen. We namen een rustige route naar de Veluwe al waar we in Hoenderloo hald hielden voor een bakje koffie met een gebakje, ze stonden ons al op te wachten bij rust en weinig.
We zaten nog maar net en de koffie stond er al.
Daarna weer in de bus richting 's Heerenberg via Duitsland, waar de mensen de 5, 10, 15km konden gaan lopen de laatste afstand ging door Duitsland heen.
Voor de mensen die niet zo ver wilden lopen was genoeg gelegenheden om wat te drinken of te eten.
Het weer was goed maar we miste het zonnetje die was er maar eventjes maar het was wel droog.
Rond half vier stonden we weer bij de bussen en toen vertelde we dat we naar Zeddam gingen en een huifkarrentocht van een uur gingen doen, de groep wer in tween gedeeld, per bus.
Met twee huifkarren tegelijk en er mochten ook nog een paar voorop bij de koetsier zitten. We maakten een rondje langs weilanden en over onverharden paadjes. En konden genieten van het uizicht in een heuvelachtige omgeving.
De andere groep kon wat gaan drinken of eventjes het dorpje in om lekkere chocolade te kopen die met de hand zijn gemaakt.
De boekjes werden gestempeld en een plaatje met daarop ruimzicht en huize berg kon worden meegenomen.
Inschrijven voor de volgende tochten kon ook.
Om zes uur was de hele groep weer bij elkaar en konden we aan tafel, en daar was de volgende verrassing op tafel onder de borden lag een place-mate met afbeeldingen van onze wandeltochten gemaakt door Joop en met de ontwerpen van Ina na het eten mogen ze mee naar huis.
We kregen een bord tomatensoep vol met balletjes, die erg goed smaakte.
Dan gingen we verder met een schnitzel en broccolie gebakken aardappeltjes en frietjes en komkommer.
Als toetjes een lekker ijsje, n kreeg een ijsje versiert met een sterretje want die was jarig en er werd voor haar gezongen. Daarna werden er afstand gespen uitgedeeld aan vier mensen van 5 duizend tot 25 duizend kilometer.
Na deze werden er nog twee blijken van waarderingen uitgereikt aan Carel Hermanns en Erik Jan Grapendaal voor hun inzet voor de club met het verzoek om er mee door te gaan want we kunnen ze nog niet missen.
Toen wilde Henk het woord nog hebben en gaf aan de voorzitter een hamer die geschonken was door Smit, met het verzoek dat er goed voor gezorgd word.
Het was ondertussen al acht uur geworden toen we naar de bussen gingen en op weg naar huis werd het aardig stil en om half tien waren we bij de Waterlelie.
We hoorde van de mensen dat ze het een zeer geslaagde dag vonden en dat ze genoten hadden.

met vriendelijke wandelgroet Krijn Vreeken.