Velserbroek 7 Maart 2009

Met 51 personen naar Velserbroek, we wisten eigenlijk niet wat ons te wachten stond dus afwachten maar.
Het startbureau was gauw gevonden met de uitdraai van de routeplanner van de ANWB. Het was een sporthal en na inschrijving op pad voor de 5-10- en 15 kilometer.
Na een klein stukje langs huizen te hebben gelopen kwamen we op lange stuken met een weids uitzicht en je liep eigenlijk steeds tussen de snelwegen in. Op het gras land zaten veel zwanen en ganzen,bij een klein waterplas veel eenden.
De route liep van paddenstoel naar paddenstoel en onder viaducten.
De rust was bij een boerderij daar was heel wat te zien tentoonstelling over egels, een kinderboerderij, paarden kippen en vogels. Er was ook een restaurant dus bij sommige leden ging de uitsmijter of appelgebak er lekker in.
Na de rust langs een geurtuin waar nog niet veel te ruiken was er stond niets in bloei. We kwamen ook langs de waterlinie met bunkers en ook een fort dat leek op het fort bij Kudelstaart.
We hadden een tijdlekker in het zonnetje gelopen maar nu ging de zon weg en werd het een stuk kouder.
De route ging verder langs een dijkje waar woonarken lagen sommige waren heel mooi en andere niet zo, daarna gingen we een brug over, geen draai of klapbrug maar een brug die middel van rails naar de kant wordt gerold. Langs de andere kant van het water richting Velserbroek.
Dan na een stukje nieuwbouw en niet lang daarna terug waar we begonnen waren.
Bij terugkomst verdwenen alle leden in het winkelcentrum aan de overkant van het startbureau zodat er meer mee terug ging in de bus dan op de heenreis.
De meningen waren verdeeld over het parcours maar we waren het in ieder geval over een ding eens het weer was prima.

Met vriendelijke wandelgroet Joke Vreeken