Nijverdal 25 oktober 2008.

We waren al vroeg bij de Waterlelie want om halfacht vertrekt de bus.
Met 33 personen gaan we naar Nijverdal waar een tocht is uitgezet in mijlen, wat voor ons de eerste keer is. De afstanden hadden we al omgerekend dus dan wisten we hoe lang de routes werden de langste afstand werdt dan 33kilometer.
Als herinnering was er een bedrukte melkbeker.
De tom tom werdt ingeschakeld en we gingen op weg een kleine op onthoudt bij Diemen vanwege werkzaamheden maar verder konden we doorrijden.
Op een paar plaatsen waar we reden was het nevelig, maar de zon probeerde er al doorheen te komen.
Rond half tien kwamen we bij de start aan in een tent die erg koud was en geen zitplaatsen . In iedergeval was de koffie wel warm en had gretig aftrek.
Het had geen zin om daar lang te blijven want buiten de tent was het warmer in het zonnetje. Dus gauw op pad voor de tien mijl [16,2 km] samen met krijn.
We gingen eerst een paar straatjes door en kwamen vrij snel in een bos, daar kon je de herfst kleuren al zien en de bekende paddestoelen met rood en witte stippen.
Het bos ging over in een gebied met heide en dennen bomen en in zandpaden. De paden waren heuvelachtig en soms met los zand waar velen voetstappen te zien waren. Je kon een heel eind overzien en alles glinsterde in het zonlicht de druppels van struiken en op spinnenwebben.
Na heel wat kilometers over de hei gelopen ging de route weer door een bos. Aan het eind van het bos was er een camping en zo kwamen we weer in de bewoonde wereld .
Daar was ook eindelijk een rust op 13,2 kilometer in café’-restaurant Braakman-Noetsele en daar was ook de controle.
Een kopje koffie gaat er goed in verder hadden ze wel soep ,maar daar hadden we geen trek in. Nu nog maar drie kilometer naar de tent,op een pad rond een weiland kregen we een appeltje aangeboden van de club, niet iedereen had genomen maar dat was hun eigen keuze.
We naderde de tent en het werdt steeds drukker want naast het wandelen was er ook hard loop wetstrijden bezig voor de jeugd en ouderen, die hadden een eigen parkoers en de eerste vertrokken rond halfdrie met hun rondje.
Bij een bejaarde tehuis vlak in de buurt stonden een paar bankjes waar je lekker in de zon zat en de drukte van de hardlopers kon gadeslaan.
Zo werdt het al snel weer tijd om de tas en de bekkers op te gaan hallen en de bus in te gaan, op de bekkers stond een hard loper geen wandellaar dat viel me wel op.
Rond halfvier vertrok de bus en al gauw werd het stiller een enkeling zat naar een film te kijken die in de bus gedraaid werdt.
Om tien over vijf bereikte we weer Aalsmeer waarmee weer een dagtocht ten einde kwam en we naar huis gaan, terug kijkend naar een mooie dag wandelen in een mooie omgeving.

Met vriendelijke wandelgroet Joke Vreeken.