Austerlitz 4 oktober 2008.

Met goed weer en 46 personen naar Austerlitz, in de nacht niet gedacht want de regen kwam met bakken uit de lucht, maar zoals altijd waren de weergoden ons goed gezind.
Na een mooie rit en een heel klein stukje lopen naar de start konden we na de inschrijving beginnen aan de tocht.
Maar daar we 5 kilometer hadden gekozen deze dag was er ook nog tijd voor een kopje koffie voordat we op pad gingen.
Na een rustige start met leuke huizen en een heerlijk modderpad te overbruggen moesten we langs een voetbalveld alwaar we kwamen door een wel heel klein poortje, ik moest zelfs bukken en dat wil wat zeggen met mijn lengte.
Toen door het bos waar gepijld was met gele pijlen en dat heel duidelijk was al moest men toch nog wel eens naar een pijl zoeken maar meestal zag je ze van verre.
We liepen niet zo vlug maar op een gegeven moment haalden we toch ons jongste lid in DaniŽl die daar liep met zijn moeder Tiny en met Corry en het wel gezellig vond dat we er ook waren en bij hun in de buurt liepen.
Wij waren ook wel blij met hem want een betere gids kan je niet hebben, hij wees ons de weg en liet ook alle paddenstoelen zien die hij maar tegen kwam en dat waren er heel wat.
De zon kwam er af en toe ook door dus het was erg aangenaam in het bos. Het verveeld eigenlijk nooit en in deze tijd is het ook prachtig met af en toe een mooie gekleurde boom.
DaniŽl wilde ook graag paarden zien maar die waren niet in het bos al zag hij wel hoefafdrukken en vertelde ook dat de een van een groot paard was en de andere een veel kleinere van een pony en zo zie je maar dat je van een 4 jarige ook nog wat kan leren zo onder een wandeling. Zo werd het een leerzame tocht.
Wij hebben er dan ook van genoten en na geruime tijd kwamen we weer bij het begin punt aan of eindpunt net hoe je het bekijkt.
Na wat gegeten en gedronken te hebben de inschrijving voor de volgende bustochten gedaan en maar wachten op de andere leden die over de braderie van planten en andere hebdingetjes uitgezworven waren en daar was ook een loterij dus er kwamen ook leden met vele prijzen in het startlokaal.
Ik moest wel eens kijken wat het was en voorstelde maar hun waren er mee tevreden. Om 15.15 uur weer naar de bus die klaar stand maar helaas 3 leden niet aanwezig en waar waren die?? Hebben ze geen telefoon??
Dus maar even terug lopen tegen de route in en ja hoor daar kwamen ze aan.
En nadat een ieder veilig in de bus zat op weg naar huis en na een mooie rit weer in Aalsmeer terug en kunnen we weer terug zien op een mooie dag.

Ina O