Katwijk 5 juli 2008.

We zouden om 16.00 uur vertrekken naar Katwijk maar in de morgen uren werden we gebeld door een van de leden met de vraag wat eigenlijk de bedoeling was.
Het antwoord was duidelijk, gewoon lekker freewheelen ofwel lummelen en lekker doen waar je zin in hebt.
Nu het is alweer een tijd geleden dat ik in Katwijk ben geweest maar er is natuurlijk strand en een echte boulevard, niet zo lang als in Zandvoort maar niet onaardig.
Dan zijn er natuurlijk ook nog duinen met prachtige schelpenpaden en daardoorheen rijdt een zeer klein treintje met wagons waarin kan worden meegereden.
Door die duinen kan je helemaal naar Wassenaar lopen en dan kan je langs het strand terug.
Tenslotte is er ook nog een centrum in Katwijk met redelijke winkelstraten en veel winkels en niet te vergeten een aantal eetgelegenheden.
Er is dus keuze genoeg en voor elke wat wils.
Het bleek allemaal heel anders te zijn en daaruit bleek dat ik er lang niet was geweest. De boulevard is helemaal aangepast aan de moderne tijd, dus met minder parkeerplaatsen en veel parkeermeters.
Het ziet er wel mooi uit en omdat er aan een kant geen auto’s meer staan heb je een beter uitzicht op de omgeving en kan je bijna de hele boulevard overzien.
De trein in de duinen blijkt al 15 jaar niet meer te rijden dus dat is alweer een lange tijd geleden dat die is opgeheven.
Het strand, het water en de duinen zijn er gelukkig nog wel maar helaas laten de weergoden ons in de steek. In Aalsmeer spettert het al en zo komen we met 41 personen in Katwijk aan en moet de paraplu op maar je kunt ook vluchten in de vuurtoren want die is te bezichtigen en te beklimmen.
Wij lopen door naar het centrum en daar is een heus winkelcentrum bijgekomen en het aantal eetgelegenheden is ook talloos geworden dus de keus is niet moeilijk voor een koffiestop.
Het wordt toch weer droog en dus gaan we langs het strand lopen waar de temperatuur heerlijk is maar ook het water is lekker verteld men mij want daar waag ik mij niet aan. Door het water lopen is wel lekker maar als je eruit komt zit er meteen een kilo zand aan je voeten en die krijg je dan bijna niet meer schoon en droog.
Het begint weer te regenen en we gaan op het strand naar een paviljoen voor een overheerlijke kipsaté en een pilsje of frisdrank.
De strandtent staat tegenover de vuurtoren waar ook de bus weer komt en zo komen steeds meer leden zich verzamelen in het café voor nog gauw een kop koffie om nog wat te eten.
De bus is er vroeg en nog voor negen uur rijden we weer naar Aalsmeer in de stromende regen. Jammer van de regen maar ik heb vreselijk gelachen om de verschillende verhalen die in het restaurant over tafel vlogen, het was geen verloren middag hoewel van wandelen weinig terecht is gekomen.

Henk Ostendorf