t'Harde 28 juni 2008.

We starten weer lekker vroeg en rijden op tijd weg. De bus kan goed doorrijden en we komen aan bij de 2e Ko Kalf boerenland wandeltocht.
Op het landegoed Schouwenburg. Het bos bestaat vooral uit eiken. De houtwallen en singels zijn prachtig begroeid met mooie planten.
Er zijn ook veel zangvogels, de buizerd en havik en heel soms is de ooievaar te zien. Het rengende, dus dan maar eerst koffie met cake en daarna gaan we op weg. Wij Jolanda Beb en ik willen 25 km lopen dus dan eerst de 5 km en daarna de 20 km.
Het is gelukkig droog geworden, maar we houden de paraplu wel bij de hand. Onderweg komen we langs een grote duiventil midden in het weiland. Verderop zien we een kudde lankenvelders, dit zijn twee kleurige koeien, zwart of bruin, met een brede witte band over hun buik en rug.
In Elburg drinken we koffie en drogen een beetje op. Elburg is een oud vestingstadje uit 1395. Het lag aan de voormalige Zuiderzee en was een hanzestad.
De omwalling om de middeleeuwse muren kwam in de 16e eeuw tot stand. Er is een leuk haventje met een hele boel plezier vaartuigen. Het weer liet ons weer eens in de steek en we trekken onze regenkleding maar weer eens aan. In Doornspijk liggen enkele boerderijen op terpen, leuk om te zien.
Langs het Goorpad zien we zwanenbloemen langs de sloot kant.
De DR. Vogeltuinen kan je nog extra bezoeken die liggen aan de andere kant van de weg. Sinds 1968 groeien hier planten zonder kunst mest en bestrijdingsmiddelen.
We zijn op tijd binnen en vertrekken op tijd naar huis. Het was een natte maar toch geslaagde dag.

Jolanda Beb en Carla