Molenwaardtocht Kinderdijk 7 juni 2008.

We rijden om half 11 met een bus weg op weg naar Kinderdijk.
Onderweg als we er bijna zijn zien we al allemaal molens.
We komen aan op een parkeerplaats waar veel bussen staan, diverse hebben een belgisch kenteken. Zullen die van allemaal wandelaars zijn? Ook staan er genoeg autoí s.
We gaan allemaal uit de bus en lopen naar het startburo. Het is er inderdaad erg druk. Ik ga met DaniŽl 5 km lopen, en ErikJan gaat met Robbert Jan en Sander 15 km lopen.
De route van de 5 km bestaat uit 4 regels. Dat weten we al gauw uit ons hoofd. De eerste straat is langs een drukke weg met een smalen stoep, dat is als je met een klein jongetje loopt erg goed opletten.
De 3 andere wegen zijn vrij rustig. We zien nu ook volop molens. Bij het tellen komen we ongeveer op 16 molens, of dit klopt weet ik niet.
De ene laatste weg is een drukke weg met wandelaars, hier lopen ook de wandelaars van de andere afstanden.
Links en rechts zijn molens. We gaan even op een bankje zitten bij een andere meneer, deze was bezig met 125 km lange fietstocht.
Al gauw komen er mensen van de club langs .
We zien Erik Jan en de jongens nog niet aankomen. Dan lopen we maar weer verder. Onderweg steken nog wel een paar Nijlgansen met jonkies over om van de ene sloot naar de andere sloot te gaan dit was een leuk gezicht.
Nadat iedereen er weer is gaan we naar de bus en op weg naar Aalsmeer.
In Aalsmeer aangekomen lopen Robbert Jan en ik nog terug naar Hoofddorp.
Het was weer een mooie en geslaagde wandeldag en met ongeveer 1000 wandelaars zal de wandelclub in Kinderdijk ook wel tevreden zijn.

Groeten van Tiny