Glasstadmars Leerdam 24 mei 2008.

Om half elf vertrokken we in een gloednieuwe bus naar Leerdam met 49 personen.
Een voorspoedige rit en de chauffeur Spring in ít Veld beloofd ons om op de terug weg een omweg te maken via Schoonrewoerd om daar naar de ooievaars te kijken die daar op het gemeenthuis een nest te hebben.
In Leerdam aangekomen zien we bij het startlokaal dat dit geen gewone wandeltocht is meer een mars met afstanden die variŽren van 3.5km tot 50km.
Wij wandelen 10km, de pijlen zijn niet overal goed zichtbaar jammer.
De route gaat door Leerdam centrum dus door drukke winkelstraten, na ongeveer 4 km is de eerste rust in een kantine van de voetbalvereniging.
Daarna vervolgen we onze tocht en moeten we volgens onze route beschrijving over een wandelpad maar het was gewoon een grasveld, hier zagen we iets van het Zuid-Hollands landschap.
Na de tweede rust bij het clubgebouw van het Rode Kruis kwam de laatste stukje van de 10 km, eerst een stuk langs de Linge en daarna wachten ons een verrassing we waande ons in de laatste etappe van de vierdaagse, huizen en straten waren versiert. Mensen zaten in stoeltjes voor het huis en muziekkorpsen liepen mee we kregen zelfs applaus van enkele toeschouwers het was een leuke ervaring om zo de laatste kilometers van de wandeltocht te lopen. Kon zoiets ook in Aalsmeer maar.
Na de gebruikelijke bal gehakt als afsluiting van de wandeltocht gingen we om half 4 weer richting Aalsmeer.
Maar eerst nog even langs het gemeentehuis van Schoonrewoerd om naar de ooievaars te kijken en ze waren er.
Om Kwart voor vijf waren we weer veilig aangekomen in Aalsmeer, een terug kijkend op een mooie dag.

Met wandelgroeten Ko en Wil Vonk