Uitgaansdag naar Dwingeloo zaterdag 26 april 2008.

Dit jaar voor het eerst in april de uitgaansdag.
In februari zijn we een dag op stap geweest om een adres voor de koffie met wat lekkers en een adres om ís avonds een maaltijd te gebruiken te zoeken.
Ik heb een lijstje bij me met een paar adressen erop, de eerste 2 wordt al niks dus dat wordt lastig.
Op goed geluk rijden we naar Urk, wat we daar zien vinden we gelijk erg leuk en de koffie is er lekker. De eerste lokatie is gevonden!
Ondertussen is het al 1 uur en gaan we op zoek naar een eetgelegenheid. Het briefje gebruiken we niet meer. Op de kaart hebben we gekeken waar we vandaan komen en waar we ongeveer langs komen.
Afslag Heerde-Zuid, Epe nemen we, onderaan staat de Keet van Heerde en we hebben wel weer zin in koffie. Naar binnen dus, blijken er 3 grote zalen achter te liggen waar wij met gemak een maaltijd kunnen gebruiken. Ziet er gezellig uit en we worden vriendelijk te woord gestaan.
De koffie, de wandeling en de maaltijd is geregeld. In maart nog een dag erop uit om een leuke route te maken zodat we niet alleen maar over de snelweg rijden.
Aan de reacties te horen tijdens en na de busrit hebben we dat niet voor niets gedaan.
De koffie met appeltaart en slagroom gebruiken we in restaurant ít Achterhuis in de haven van Urk. We zitten bijna allemaal voor het raam met uitzicht op de haven.
Jammer is het dat het nog wat bewolkt is, maar toch zijn er genoeg boten te zien. De KNRM heeft open dag en er zijn veel mensen die een rondje mee willen varen.
Binnendoor naar Dwingeloo, de bollenvelden staan volop in bloei en nu schijnt de zon dus het ziet er prachtig uit. In Dwingeloo worden we verwacht, er staan 2 oudere heren klaar om de bussen naar een parkeerplaats te begeleiden. Wel moet iedereen gelijk de bus uit!
Er zijn geen routebeschrijvingen, 5 km heeft blauwe pijlen, 10 km witte pijlen. Is voor iedereen duidelijk en goed te volgen.
Na een lekkere wandeling door het bos, over een camping komen we weer in het dorp waar de terrassen goed gevuld zijn met AWV-ers. Ook wij nemen plaats om een kopje koffie te drinken. Als iedereen weer terug is van de wandeling zoeken we de bussen weer op en gaan we op weg naar Heerde.
Daar aangekomen worden we bij de deur verwelkomd door een dame, U bent met 30 mensen? Nee wij zijn met 85 mensen. Ooo, even denken, o ja sorry u mag daar naar toe. Wij verschoten al even van kleur, stel je voor.
Eerst een borreltje van de vereniging en daarna een broodmaaltijd met verschillende soorten brood, beschuit, roggebrood, knackerbrood, vleeswaren, kaas, kroket en zoet.
Als iedereen bijna klaar is worden de afstandsgespen weer uitgedeeld. Dit jaar zijn ze voor Carla Maarsse 20.000 km, Ina Ostendorf 30.000 km en Henk Ostendorf 40.000 km.
Hierna sluiten we de maaltijd af en vertrekken we zo langzaam aan weer naar de bus. Het laatste stuk wel over de snelweg en zo zijn we om half 9 weer in Aalsmeer.
Wij hebben genoten van de dag en met veel plezier deze voor u georganiseerd.
Graag tot een volgende keer.


Carla en Jolanda.