Provinciale wandeldagen 12 en 13 april 2008.

Op 12 april gingen we met de vereniging naar de provinciale wandeldagen die dit jaar in Heemskerk werden gehouden.
Gezien het aantal deelnemers hadden we een bus voor 58 personen besteld maar bij de bus kwamen nog twee leden die zich niet hadden ingeschreven.
Normaal gesproken is dat helaas maar nu was het geen probleem want de bus die was komen voorrijden kon in totaal 90 personen bevatten. Omdat er toch ook nog wat mensen hadden afgebeld gingen we op pad met 56 personen nadat de tas voor de wandelboekjes ook nog was meegenomen die ik even onder een afdakje van een werkkeet had geparkeerd omdat het vlak voor het vertrek nog begon te regenen.
We vertrokken om half elf richting Heemskerk over de snelweg maar helaas nam de chauffeur de verkeerde tunnel zodat we in Beverwijk terecht kwamen.
Was even lastig maar maakte in tijd niet zoveel uit en zo kwamen we vrij snel aan bij het zwembad in Heemskerk wat een onderdeel is van een grote sportstraat met verschillende gebouwen van verschillende sportaccomodaties.
Een van onze bestuursleden, die in verband met de starttafel daar de hele dag al waren, stond met de parcoursen bij de bus zodat iedereen snel kon vertrekken.
Het was verrassend dat het geen duinentocht was maar we gingen gewoon de andere kant op en zochten eens een geheel andere kant van Heemskerk op.
Het weer was in ieder geval redelijk te noemen en werd steeds zonniger alhoewel dat ook kon worden gezegd van de wind die steeds harder ging waaien zodat je af en toe uit je jasje woei.
Via een landgoed kwamen we langs prachtige waterpartijen en mooie huizen die het aankijken zeker waard waren. De vijf kilometer ging door het centrum alwaar genoeg gelegenheid was om iets te drinken en te eten terwijl ook de ijssalon goede zaken deed al was het daar nu geen weer voor vond ik.
Het centrum is nog behoorlijk groot en er zijn veel winkels, Uiteraard was het er gezellig druk zoals in elk winkelcentrum op zaterdagmiddag in Nederland.
We kwamen weer binnen en hebben nog wat gedronken en ingeschreven voor de volgende bustochten en tegen drie uur was de bus weer aanwezig en konden we naar huis.
Na de overige leden aan de starttafel uitgewuifd te hebben gingen we snel op weg.
Geen onaardige tocht met slechts een minpuntje en dat is het plaatje voor het wandelboekje. Wanneer je jaarlijks naar een andere plaats gaat maak dan een leuk plaatje van de omgeving in plaats van de kaart van Noord Holland in postzegelformaat.
Misschien volgend jaar wel een plaatje van Schagen, schapen of zo…..

Henk Ostendorf