Wijk en Aalburg 9 februari 2008

Het weer was prima een lenteachtige dag en we had er zin in.
We gingen met een bus op pad en kwamen op landelijke wegen uit.
Het laatste gedeelte van de rit over een smalle dijk, waar aan de ene kant de huizen hoog stonden en aan de andere kant laag achter dijk.
Op een waranda lag een namaak koe die had dus zijn koetjes op het droge, het was wel een raar gezicht, maar ik moest er ergens wel om lachen.
Zo kwamen we met een stukje omrijden bij het startbureau aan en gingen naar binnen om in te schrijven en routes op te halen.
De koffie was al gauw besteld en op het gemak gedronken voordat we aan de wandeling begonnen.
Het dorpje is niet zo groot en al gauw kwamen we langs de kerk en de straten daarom heen hadden allemaal temaken met de kerk, de Grote kerkstraat en Torenstraat. We lopen ook een stukje buiten het dorp en we zien een kleine kinderboerderij met konijnen en geitjes die heel veel trek hebben in het brood wat we meegenomen hadden. Langs een weg waar fruitbomen stonden was ik verbaasd te zien dat er bloesem al aanwezig was dat is toch al aardig vroeg.
Op een lange weg was een bedrijf met stenen muurtjes wat algauw door de wandelaars was ingepikt om in het zonnetje wat te eten en te drinken en even te genieten, dat vond de eigenaar denk ik een beetje vreemd want het hek wat open stond werd gauw gesloten. We zagen er denk eng uit.
Onderweg in een tuin zagen we een paartje zwarte zwanen lekker rond zwemmen wat een leuk gezicht was en lekker in het zonnetje.
De route van de 5 km was het meest in een rond het dorp, de langere afstanden waren langs een snelweg en over modderige paden. Daar was niet iedereen erg goed over te spreken vooral als er kleine kinderen mee liepen.
Deze wandeling is maar alleen op zaterdag voor de zondag krijgen ze geen vergunning, want zondag is een rustdag en een dag om naar de kerk te gaan.
We waren terug van de wandeling en het was gezellig druk in het café en de patatzaak die er aan vast zat. Rond half vier gingen we naar de bus om weer op weg ten gaan naar huis.
De boekjes werden uitgedeeld en werd gevraagd naar een plaatje maar deze keer was er alleen een stempel die zo groot was en op een blad past.
Van het weer heeft iedereen genoten maar van de wandeling waren de meningen verdeeld.


Met vriendelijke wandelgroet Joke Vreeken.