Alkmaar 5 januari 2008

Om 10.30 uur vertrokken we met weer eens 2 bussen naar Alkmaar om een stadswandeling te maken, we waren met 89 personen.
De tocht was zelf uitgezet dus daar waren we twee keer een zaterdag zoet mee geweest. Eerst om de route te maken en toen nog om te bekijken of alles goed op papier stond en of het nog allemaal klopte.
Op 5 januari was het dan zover, het was nog spannend want in de week ervoor werd er nog ijzel voorspeld en daar zaten we natuurlijk niet op te wachten.
Maar alles kwam goed en toen de bussen er waren kwam ook flauw het zonnetje door.
Na een voorspoedige rit kwamen we in Alkmaar aan achter het station, en dat kwam goed uit want daar begon de route dan ook. Eerst over de stadswal om vervolgens bij de molen van Piet ( ja zo heette hij echt ) rechtsaf te slaan voor de 10 kilometer of rechtdoor voor de 5 kilometer.
Daar ik de route al 2 keer had gelopen ging ik vandaag gezellig gewoon maar de 5 kilometer lopen. Dat was dan wel door de stad maar je komt natuurlijk toch wel een of andere winkel tegen die interessant is voor me.
Zo kan ik weer volop puzzelen in een heel dik boek en ben ik voorlopig weer van de straat en heel zoet.
De wandeling van de 10 kilometer was iets buiten het centrum en toch volgens de berichten van diegene die het gelopen hebben erg leuk en afwisselend. Zo is het toch wel weer eens leuk om in een andere plaats te wandelen.
Om 14.45 uur waren we bijna allemaal bij de bus zoals afgesproken en nadat de laatste 3 schaapjes er waren konden we naar het adres alwaar de maaltijd zou worden genuttigd.
Dat was in Katwoude bij een kaas en klompenboerderij, dus er werd kaas gemaakt en klompen en er was ook nog een winkeltje gelukkig.
We kregen eerst nog een rondleiding met uitleg over hoe word kaas gemaakt en vervolgens naar het gedeelte van de klompenmakerij. Dat koste weer onze oren want het was een flink geluid nu dat allemaal machinaal gaat.
De bussen waren gesplitst bus 1 ging meteen naar binnen en bus 2 kreeg eerst in de bus uitleg over de klederdrachten wat dan toch ook wel weer leuk blijkt te zijn.
Na alle informatie kon je kaas proeven en niet te vergeten van alles kopen. Nou ik denk dat ze er niet slechter van zijn geworden, maar daar gaat het ook om bij ze. Ze zitten er niet om vliegen te vangen.
Om 16.45 uur waren we boven in het restaurant voor de broodmaaltijd , eerst een kopje soep en daarna konden we ons buikje rond eten er was volop en er werd steeds aangevuld.
Toen we voldaan waren gingen we maar weer naar de bus en na een goede vlotte rit kwamen we weer veilig in Aalsmeer aan . En ik ging met een tevreden gevoel weer naar huis.

Wandelgroeten Ina O