Den Helder 24-11-07.

Vandaag gaan we met de bus naar Den Helder. Met een kleine omleiding net na Alkmaar komen we in Den Helder aan.
De buschaufeur kan het niet hellemaal vinden en komen met de bus in kleine straatjes uit. Voor dat de bus zich helemaal vast rijdt, mogen we er allemaal uit en lopen we met ze alle naar het start buro.
De routeís zijn op en de mensen achter de start tafel maken snel routeís bij. Ik ga 5 kilometer lopen met DaniŽl en de andere mannen gaan maar 10 kilometer lopen want er is geen 15 kilometer.
DaniŽl heeft vandaag niet veel zin. Hij heeft het koud zegt hij steeds. Na een stukje te hebben gelopen, heb ik hem maar een stukje gedragen, nou dat bevalt hem prima, mij iets minder want hij wordt steeds zwaarder.
De route is eerst door straatjes en dan een lange weg. Bos of duinen hebben we deze keer niet gezien.
En ja hoor dan opeens zijn de drie mannen er weer en lopen we met ze 5e verder.
DaniŽl loopt nu wel zelf want zijn broertjes leiden hem af.
We komen langs de Albert Heijn, gauw even naar binnen om te kijken of ze hier nog wel chocomel-pads hebben maar ook hier zijn ze uitverkocht.
Als we er zijn gaan we nog even over de markt om de tijd te doden want het is nog lang geen half 4. Op de markt zijn een hele boel pieten. Daniel is er niet echt bang meer voor ze, dat was vorig jaar nog wel anders. De muziek pieten vind hij het leukst.
Als we in het start buro terug komen horen we dat meerdere mensen het koud hadden gehad. Iedereen kreeg een paar wanten en een muts van unox. Dus nu zat iedereen er warmpjes bij. In de bus krijgen we allemaal nog een spekulaaspop en een zakje pepernoten.
Ondanks de kou was het toch nog een gezellige middag.


Groetjes van Tiny