Kolhorn 20-10-07.

Op zaterdag 20 oktober met de club in de bus naar Kolhorn.
Het is prachtig weer. In Kolhorn aangekomen wacht de bus op de dijk. Ko, Joke en ik gaan op zoek naar het startgebouw. Helemaal vanzelf gaat dat niet, maar uiteindelijk vinden we het. De club is al aangemeld en als iedereen ingeschreven is gaan we op pad.
Vandaag 15 km is de bedoeling, samen met Krijn beginnen we vol goede moed. Net voor de splitsing besluiten we om er vandaag 10 van te maken. Morgen ga ik hier met Ko samen 25 km lopen. De jas gaat al snel uit zulk mooi weer is het. Geen wind en een lekker zonnetje.
Veel poezenbeesten zien we onderweg. Na afloop proberen we wat te drinken te kopen, iets wat na veel moeite lukt.
Op tijd zitten we allemaal weer in de bus (na een klein misverstand is echt iedereen er) en gaan we weer terug naar Aalsmeer.
Zondag 21 oktober met de auto naar Kolhorn. Jolanda heeft goed opgelet hoe de bus heeft gereden dacht ze. We komen in Kolhorn alleen iets anders gereden. Wel hebben we de auto nu vlak bij de start gezet. Het is behoorlijk druk als wij inschrijven, maar tijdens het lopen merken we hier niet veel van.
De 25 km-route is heel anders dan de 10 km, alleen het begin en het laatste stuk zijn hetzelfde. In het gehucht Haringhuizen (1 straat met wel erg mooie huizen) heeft de vereniging een verzorgingspost ingericht waar we voor 0,50 koffie, thee of fris kunnen kopen. Erg gezellig om even te zitten.
Na deze rust gaan we richting Schagen, we lopen achter het industrieterrein de witte paal langs. Komt mij erg bekend voor. Hier ligt de fietscross-baan waar ik met Arno regelmatig kom.
Over het spoor via een woonwijk naar het centrum van de stad. Ook vandaag zitten er mensen op de terassen te genieten van de zon.
Hierna gaan we door de muziekwijk, hier ergens woont een nicht van ons, waar precies weet ik niet dus kunnen we niet even aanbellen. Dan gaan we maar even op een bankje bij de vijver zitten.
Aan de buitenrand net na het spoor ligt een AZC (asielzoekers- centrum) recht daar tegenover een hele nieuwe wijk met erg dure huizen. Een groter contrast kun je niet bedenken.
Nu komen we weer op bekender terrein. Het laatste stuk van de route. Hier komen we de fam. Egbers tegen die nog gaan beginnen aan hun wandeling. Een praatje en dan weer verder want het is een stuk kouder geworden, met wind en de zon is ook niet meer te zien.
Na het schelpenpad maken we nog een slinger door het dorp en dan zijn we er weer. We melden ons af en ook vandaag krijgt iedereen ter ere van het 60 jarig bestaan van de vereniging een schrijfblokje. Eigenlijk willen we nog koffie drinken maar vandaag lukt het helemaal niet.
Dan maar naar huis. Hoe ik het voor elkaar krijg, ik weet het niet maar we komen weer van een andere kant de A9 op als gisteren.
Uiteindelijk komen we gewoon weer in Wilnis waar we dan maar een kopje koffie drinken.


Jolanda en Ko van Vliet.