Holten 15-09-07.

Vroeg uit de veren en dan altijd weer het dilemma wat moeten we weer aantrekken vandaag. De berichten voor het weer waren nou niet zo erg best, koud en veel wind met lage temperaturen. Na rijp beraad met me zelf ben ik er dan toch uitgekomen dus met lange broek en shirt met korte mouw en jasje naar de bus.
De bussen stonden al klaar en een ieder was op tijd om op weg naar de koffie te gaan.
Ik mocht dit jaar de reisleidster zijn en dat was toch wel erg apart want dat was nog niet gebeurd en had ook geen idee hoe het zou gaan. Werd het een reisleidster met een lang ij of een korte ei dat was de vraag.
Met Joke in de andere bus die gereden werd door Marco en bij ons in de bus hadden we Maddy dat kon dus al niet meer verkeerd gaan.
Dus dat was het duo M&M.
Om 10.00 uur werd de koffie bereikt in Ugchelen bij de Cantharel. We werden al opgewacht en het gebak lachte mij al toe.
De koffie en thee werden vlug geserveerd en het gebak ging er net zo vlug in als dat we het kregen. Hier en daar werd er geruild maar ja dat is gewoon bij de A.W.V.
Nadat de 2 koppen koffie of thee en het gebak op waren ging een ieder weer een beetje lopen en daarbij kwam ook nog dat het dus die dag heel mooi weer was geworden en dus heerlijk buiten kon genieten van de zon.
Om 11.00 uur op weg naar Holten alwaar we on 11.45 uur konden starten voor de wandeling.
Ik zelf ging voor de 10 kilometer en die was prachtig door de bossen en over de heide alwaar je ook al weer de paddestoelen zag met rood witte stippen en andere variaties.
Kabouter spillebeen was niet thuis want die vond het kennelijk te druk langs zijn huisje. We konden lekker rustig lopen want op zo'n heerlijke dag moet je er van genieten en waarvoor haast hebben het leven is toch al zo jachtig.
Het was erg gezellig en op een boomstam hebben we lekker bij zitten kletsen, We hadden alkaar toch weer 2 maanden niet gezien.
Niet iedereen vond dat goed want er liepen een mevrouw met de bomen te praten en die vond dat we ons mond moesten houden. Nou die kwam van een koude kermis thuis we gingen gewoon door en waar bemoeide ze zich mee. Wij zeiden toch ook niet dat ze die pet af moest doen met dat mooie weer en haar mond moest houden tegen de bomen.
Eigenlijk zijn we ook nog in Canada geweest want die Canadese begraafplaats lag op Canadese grond. Wist U dat?
Vlak voor het einde stond Henk ons op te wachten want op het terras was alleen schaduw en dat vond hij nu ook weer niet gezellig dus ons maar tegemoet gelopen en was nog even in de benen.
Toen ik terug kwam zaten er al veel A.W.V.ers op het terras bij de start of zaten er toch ook nog om de hoek.
Nog een ijsje gekocht de wandelboekjes opgehaald en medailles en wachten op de bussen die er om 16.00 uur zouden zijn.
Niet iedereeen was geduldig maar ja als je lang moet wachten is het toch een beetje eigen schuld want waarom zo hard lopen als je 4 uur de tijd hebt.
Nu was het wat langer, was het bij sommige weer niet goed.
Maar om 16.00 uur kwamen de bussen en konden we op weg met een mooie rit naar het adres om te eten.
Dat was in Almen bij restaurant "De Nieuwe Aanleg" dat ligt aan het Twente Kanaal.
Bij aankomst stond men ons al op te wachten, ze konden zeker ruiken dat we er aan kwamen.
Nadat een ieder eindelijk zat met een drankje konden we beginnen aan het diner wat ons allemaal goed smaakte met als afsluiting nog een ijsje wat ik nou weer erg klein vond maar ja wie ben ik?
Om 18.45 uur gingen we weer op weg naar huis en omdat het zo'n mooie dag was geweest met weinig wind waren het mooie luchten en met veel luchtballonnen in de lucht en een prachtige ondergaande zon.
Om 20.15 uur kwamen we na een voorspoedige rit weer bij het zwembad aan. Een ieder ging volgens mij toch wel voldaan naar huis.
In het begin wist ik niet of het nu reisleidster was met een ij of ei nou het werd dus met een ei.
Nog dank aan de leden voor de goede medewerking bij deze tocht en we waren blij dat alles weer goed verlopen was.
We zijn altijd weer blij dat iedereen heelhuids terug komt van de wandeling.
Waarom er maar 82 personen mee gingen weet ik niet, zelf dank ik dat we te veel hebben en dan moet men een keuze maken. En al men dan voor wat anders kiest?
Ik Heb gonoten van de rit, koffie met ge bak,het eten maar vooral van de natuur.


Ina O