Avond-4-daagse Amsterdamse Bos & Poel en Bostocht.

Na 6 weken prachtig weer, veel zon en vooral geen regen, begint het op maandag 7 mei te regenen en dat houdt niet meer op die dag.
Wij van de AWV en Stevo laten ons niet kennen en komen bewapend met regenjassen en parapluís aan bij het bezoekerscentrum aan de kop van de Bosbaan. Want er zijn toch ongeveer 1300 kinderen (+ouders) die zich hebben ingeschreven en willen wandelen.
Rond half 6 vertrekken Krijn en ik naar de splitsing van de 5 en de 10 km. Erik Jan en Co hebben al een poging gedaan de route te pijlen.
Is wel aardig gelukt vonden wij. Bij de splitsing wachten we op de eerste wandelaars, altijd dezelfde mensen. Leuk even een praatje maken en dan gaan ze gauw verder.
Ondertussen eten wij een broodje en daar komen ze aan. De scholen met hun begeleiders.
Ook dit jaar weer de kaartjes knippen en iedereen de goede kant op wijzen. Als dan iedereen gestart is en een poosje weg gaan er 2 of 3 van Stevo op pad om te kijken of iedereen goed loopt. Als ze bij ons aankomen lopen wij met ze mee. Hebben ook wij 10 km gelopen.
Maandag, dinsdag en woensdag ging dit allemaal perfekt, alleen donderdag ging er iets gigantisch verkeerd. De 5 km-lopers zijn achter een groep aangelopen die drinken kregen iets van de route af en daarna waren ze allemaal de weg kwijt.
Maar toch kwamen ze nog bij de splitsing, ze vonden wel dat ze ver moesten lopen!!
Wij vandaag maar achter de 5 aangegaan. Vlak bij de manege wachtte ons nog een verrassing, van een ander pad kwamen ook nog heel veel wandelaars aan. Waar die allemaal geweest zijn??
Uiteindelijk is iedereen weer teruggekomen bij het bezoekerscentrum en heeft zijn medaille en een vaantje vanwege de 50e keer in ontvangst genomen.
Ook hebben ze allemaal genoten van de muziek met marjorettes van Triviant uit Vinkeveen. De medewerkers allemaal nog een kopje koffie en dan moe en nat weer naar huis, uitrusten voor het weekend want dan hebben we de Poel en Bostocht alweer.
De weersverwachting voor zaterdag is niet best, maar wij geven niet op! Om half 7 vetrekken ze weer vanaf de Poelster om voor de wandelaars de route te bepijlen zodat ze bijna niet op hun beschrijving hoeven te kijken.
Ook vanmorgen krijgen ze weer een behoorlijke bui op hun kop. Normaal gesproken halen we in deze tijd de gele pijlen weer op uit het bos maar vandaag laten we ze hangen.
Zondag sta ook ik om half 7 bij de Poelster om samen met Krijn de routeís van de 5, 10 en 15 km na te fietsen. Een bakje achterop met pijlen, elastieken en krijt.
De krijtpijlen moeten we hier en daar weer opnieuw zetten, dus stoppen fiets neerzetten, pijl krijten, fiets pakken en weer verder.
In het bos wacht ons een aangename verrassing, op 1 pijl na hangen ze er allemaal nog we zijn dus zo weer bij de Poelster. Joke en Carla zitten achter de tafel en zo te zien loopt het niet echt storm vandaag terwijl het heerlijk weer is.
Na een kopje koffie en een lekkere koek gaan we zelf ook de route wandelen. Om nou tot 3 uur te gaan zitten wachten.
Onderweg zien we weer vanalles, grote karpers in het water die wel een broodje lusten, zelfs 2 eekhoorntjes maar als ze ons horen zijn ze zo vertrokken.
We houden rust bij de kiosk, lekker koffie. Krijn denkt daar anders over en neemt een biertje met een bal gehakt! Hij heeft het verdient.
Na de wandeling blijven we in het startbureau en kletsen wat met de dames, die om half 2 worden afgelost door Henk en Ina.
Rond 3 uur stappen wij weer op de fiets en rijden nogmaals de route af. Ook nu om te kijken of iedereen voorbij is en om de gele pijlen weer uit de bomen te plukken.
Krijn moet soms een klein beetje springen als hij een pijl weg wil halen die Erik Jan heeft opgehangen, als hij erg hoog hangt pak ik hem.
Nu doen we er langer over, want stoppen, fiets neerzetten, pijl losmaken, in bakje doen, fiets pakken en verder. Precies 5 uur zijn we samen met de laatste 2 wandelaars weer bij de Poelster.
Het bakje met de pijlen en elastieken kan bij Krijn in de auto, de fiets weer achterop en dan op weg naar huis. Om half 6 ben ik weer in Wilnis. En omdat het vandaag moederdag is hoefde ik niet te koken. Mandy heeft voor ons chinees gehaald en betaald. Heerlijk!
Nu uitrusten voor Schiphol bij Nacht.

Een vermoeide medewerker, Jolanda.