Westplastocht 7 en 9 april 2007.

Ja die was er!! Gelukkig wel door de wandelaars opgemerkt maar jammer genoeg zoals eigenlijk altijd niet door de eigen leden en waarom nou niet.???? Zonde hoor maar ja het is nou eenmaal zo, en we moeten er maar aan wennen.
Meestal ben ik zelf wel in actie met deze tocht maar had me zelf van tevoren eens een vrij weekend gegeven. Nou dat heb ik geweten want door een lelijke blessure kon ik bijna niet een potlood vast houden en dat is toch wel de bedoeling als je achter de starttafel wil zitten.
Gelukkig waren er 4 vrijwilligsters die dat wel deden met 2 bestuursleden. Dus was ik het weekend vrij maar zo was nou ook weer niet de bedoeling.
Op zaterdag dan maar 10 kilometer gelopen en met mooi weer alhoewel de wind koud was en je nog best een jas of vest aan kon.
Toch genoten van de omgeving van Aalsmeer met zijn parken die er nu erg mooi bijstaan in deze tijd. En naturlijk van de Westplas die er ook mooi bijlag en zeker met het zonnetje zo op het water dan ziet het er altijd wel vrolijk uit ik kan er dan persoonlijk geen genoeg van krijgen.
Ook hebben de eenden en waterhoentjes het erg druk om hun nest te bouwen wat altijd een leuk gezicht is en wat wordt er dan hard gewerkt en dat in het weekend..
Ook liepen we langs de molen die aan het draaien was en dat is toch zo van dichtbij erg indrukwekkend, je zal geen klap van de wiek krijgen want dan heb je ook een flinke blessure als je het al na kan vertellen.
Zo kwamen we op de Aalsmeerderweg die we via de Middenweg bereikte en wat voor sommige mensen toch wel een verrassing was want daar waren ze toch nog nooit geweest.
Maar daar heb je het alweer we denken dat we alles van ons dorp weten en hebben gezien maar dan blijkt dat er toch altijd welweer iets in zit waarvan je denkt o ja daar heb ik wel eens van gehoord maar ben er nog nooit geweest. Onderweg nog aan de koffie en zo langzamerhand kwamen we weer bij het startlokaal aan alwaar het erg druk was met voetballers en wandelaars.
Toch lekker gelopen en genoten van het weer en kon de Pasen beginnen.
Tweede Paasdag was de tocht weer en er kwamen toch wel weer wandelaars die vooral op de lange afstand zaten want ja er moet nu toch wel weer getraind worden voor de vierdaagse van Apeldoorn of Nijmegen.
Dat was ook op de zaterdag het geval dat er veel wandelaars op de 40 en 25 kilometer liepen. De wandelaars van de kortere afstand zijn dan toch wat minder actief.
Totaal waren er 419 wandelaars die een frisse neus hebben gehaald in dit vrije weekend, waarvan er dus 245 op de lange afstand dus de 25 en 40 kilometer en 174 op de korte afstand zijn geweest.
Want achter de geraniums gaan zitten kan altijd nog.

Tot de volgende keer Ina O