Geldermalsen. 3 februari 2007

Bustocht naar Geldermalsen.

Op 3 februari gingen we met twee bussen naar Geldermalsen. De bussen waren niet helemaal vol maar toch nog met 84 personen op stap.
De club waar we heen gaan heeft een winterwandeling uitgezet, “Prinses Marijke” heeft vier winterwandelingen per jaar.
Alleen toen we s’morgens in de bus stapten scheen de zon al lekker het werd meer een lentewandeling maar daar had niemand bezwaar tegen.
De bussen hadden lekker de gang erin en we haden geen last van files, dus net voor het middag uur kwamen we aan in Geldermalsen.
Naar binnen om de mensen in te schrijven en de routes te pakken, de leden waren al uit de bus en stonden op de stoep. Het uitdelen van de routes was zo gebeurd en zo konden ze het parcours gaan lopen.
Het groepje waar mee ik ging lopen ging eerst nog naar binnen voor een bakje koffie, alvorens aan de route te beginnen.
Met de beschrijving in de hand begonnen aan de wandeling en bij het 3’punt al weer leden terug geroepen want die gingen recht door in plaats van links af. Ze wilde de route lopen van een poos geleden want toen gingen we die kant op en dat herinnerde zich vast.
Het eerste gedeelte ging door straten maar al gauw komen we door een groenstrook met water en later gaan we door een hekje. Dan via fietspaden richting het plaatsje Meteren daar is ook de splitsing met de andere afstanden. Voor de vijf kilometer is vlak daarna de rust bij een hondentraining club en daar werden herders getraind.
Een kleine pup stond bij het hek te kijken hij mocht nog niet mee doen maar het was een schatje.
Binnen brak er een klein beetje paniek uit ze hadden door gekregen dat er een paar mensen binnen kregen en er meer dan ze dachten en ze stond er alleen voor.
Maar er werden geen opmerkingen gemaakt ieder wachten netjes op zijn beurt en dat werd door de bediening zeer gewaardeerd.
Na dat we eventjes gezeten hadden gingen we weer veder en werden buiten het hek van de rust op de foto gezet voor de internetpagina van hun club.
De route ging vervolgens richting de molen, De Wieken we kwamen er vlak langs. Daarna door een woonwijk die er erg mooi uitzag met veel water en groen in de wijk, de huizen waren groot en denk voor de meeste van ons niet te betalen.
We lopen nu in het hart van Geldermalsen in de winkelstraat en hoeven nog maar een klein stukje naar het startbureau en dan zit deze wandeling er weer op.
Langzamerhand komen steeds meer van onze leden terug en drinken nog wat voordat ze weer naar de bussen terug gaan. De boekjes worden opgehaald en we krijgen appels mee om uit te delen in de bus deze keer geen andere herinnering.
De zon is er nog steeds en achter het glas zeer aangenaam, zo rijden we terug naar Aalsmeer na een mooie dag.

Met vriendelijke wandelgroet Joke Vreeken.